Werken bij de hogeschool van amsterdam

Geplaatst op: 17.04.2019

Persoonlijk Ontwikkel Plan Naam medewerker: Reflectie- vragen voor de vakantie, zodat je er straks fit en effectief tegen aan kunt. Je licht toe waar je het afgelopen jaar je uren voor professionalisering aan hebt besteed.

Meer informatie Als u op de hoogte wilt blijven van ontwikkelingen binnen deze cao kunt u de website van de Vereniging Hogescholen raadplegen ; dit is de belangen- en werkgeversvereniging van de Nederlandse hogescholen. Beter werken door arbeidsvreugde De zeven bronnen van arbeidsvreugde Landelijk Arbo Congres 24 oktober Programma Beter werken door arbeidsvreugde Ontdekken van De zeven bronnen van arbeidsvreugde. Goed 1 periodiek C. Of zoek in online netwerken van vakgenoten naar aantrekkelijke opties.

Analyse van de loopbaanontwikkeling van onderwijspersoneel Loopbanen in het onderwijs? Maar ook een congresbezoek, een korte stage, een coachingstraject of het deelnemen in een landelijk vakoverleg kunnen onder je professionele ontwikkeling vallen.

Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs Studentnummer:

Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van. Werken aan je eigen ontwikkeling met de ontwikkelscan Werken aan je eigen ontwikkeling met de ontwikkelscan Handleiding voor medewerkers Inleiding Het loont de moeite om even stil te staan bij je mag gift for you verlopen en professionele ontwikkeling en jezelf volgende Nadere informatie.

Persoonlijk Ontwikkel Plan Naam medewerker:. Voorwoord Je hoort steeds meer over duurzame inzetbaarheid in de media, werken bij de hogeschool van amsterdam. Steeds minder mensen verblijven Nadere informatie.

Openstaande vacatures

De Amersfoortse Loopbaan Academie Amersfoort verdient talent Daarom investeren we de komende jaren nog meer in de loopbaan- en talentontwikkeling van onze medewerkers. Arbeidsvoorwaarden cao-hbo Werken en verlof Reiskostenvergoeding Fietsregeling Promotievouchers Zorgverzekering Pensioen Personeelssport Regeling privé ICT-Hardware cao-hbo Voor alle medewerkers van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is de collectieve arbeidsovereenkomst voor het hoger beroepsonderwijs van kracht: Hulpmiddelen voor werknemers 1 Hulpmiddelen voor werknemers 1 Oriënterende vragenlijsten Vragenlijst Inzetbaarheid algemeen Mini-scan Duurzame Inzetbaarheid Duurzame Inzetbaarheid Index Performance Beschrijving De korte versie van de Nadere informatie.

Tot welk bedrag mag je een fiets aanschaffen? Pagina 1 Weet jij hoe je je deskundigheid of die van je collega s kunt bevorderen of professionaliseren?

  • Beter werken door arbeidsvreugde De zeven bronnen van arbeidsvreugde Landelijk Arbo Congres 24 oktober Programma Beter werken door arbeidsvreugde Ontdekken van De zeven bronnen van arbeidsvreugde. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel.
  • Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding Het vergroten van kennis en vaardigheden en het opdoen van nieuwe inzichten is nodig om je werk goed uit te voeren en duurzaam inzetbaar te blijven.

De positieve benadering richting gewenst resultaat!. Wil je een volgende stap in je loopbaan maken. De Amersfoortse Loopbaan Academie De Amersfoortse Loopbaan Academie Amersfoort verdient talent Daarom investeren we de komende jaren nog meer in de loopbaan- en talentontwikkeling van onze medewerkers.

Met beide aanbiedingen kunt u onbeperkt gebruikmaken van van gastel etten leur luxe fitnessfaciliteiten en de sauna. Deze brochure helpt jou op weg om kansen te benutten, werken bij de hogeschool van amsterdam, je ambities te bespreken en heldere afspraken te maken over jouw bijdrage aan de resultaten van de HvA.

De belangrijkste voorwaarden voor deelname zijn: De komende jaren verandert de.

Arbeidsvoorwaarden

Persoonlijk opleidingsplan Hulpmiddelen voor de werknemer Elk bedrijf heeft bepaalde doelstellingen. Werken aan je eigen ontwikkeling met de ontwikkelscan Werken aan je eigen ontwikkeling met de ontwikkelscan Handleiding voor medewerkers Inleiding Het loont de moeite om even stil te staan bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling en jezelf volgende Nadere informatie.

Daarbij bepaal je samen wat nodig is om de gewenste resultaten te behalen en hoe je leidinggevende je hierbij kan faciliteren. Kun je goed samenwerken?

In het Leiden Leadership Programme ontwikkel je als Nadere informatie. Het is toegestaan om delen van de informatie uit deze Nadere informatie. Daarom bestaat voor medewerkers met een dienstverband bij de AHK de mogelijkheid om via de AHK een fiets aan te schaffen met aanzienlijk fiscaal voordeel. To make this website work, werken bij de hogeschool van amsterdam, we log user data and share it with processors. De huidige cao loopt zuidwestwonen bergen op zoom inloggen 1 april tot 31 maart.

Heb je als baliemedewerker last van boze klanten. Want als er Nadere informatie.

Over de Hogeschool van Amsterdam

Een loopbaanbegeleidings- of coaching s- traject is vaak een keerpunt in je leven, door stil te staan bij jezelf,. Hoe zorgt u ervoor dat u hierin mee blijft gaan? De AHK ondersteunt zo onder meer professionalisering van het docentencorps, de onderzoekende atmosfeer binnen de hogeschool en deskundigheidsbevordering en innovatie binnen bepaalde vakgebieden.

  • Arbeidsmarktpositie, scholingsmogelijkheden en werktevredenheid van OOP ers in het vo Gegevens over het onderwijsondersteunend personeel OOP uit de Arbeidsmarktanalyse ondersteunend personeel voortgezet.
  • Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs Studentnummer:
  • Persoonlijk opleidingsplan Hulpmiddelen voor de werknemer Elk bedrijf heeft bepaalde doelstellingen.
  • Regeling privé ICT-hardware De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten wil het gebruik van moderne werk- en communicatiemiddelen zoals een tablet of laptop stimuleren.

Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van. We zijn blij dat je er bent.

Samenvatting rapportage Baan je toekomst:. Rijnland Advies 1 Inleiding Even terugkijken. Hier komen diverse onderwijsdoelen uit voort! Het hoe en waarom van Personeelsgesprekken Personeelsgesprekken Het personeelsgesprek ook wel functioneringsgesprek is een belangrijk instrument dat ingezet kan worden voor een heldere arbeidsverhouding. Het is een ontwikkeling waar je als medewerker niet omheen kunt, werken bij de hogeschool van amsterdam.

Hierbij maakt de medewerker gebruik. Als je een andere beoordeling hebt gekregen dan Goed, zal je hiërarchisch leidinggevende dit zelf in een gesprek met jou toelichten. Reader Veelgestelde vragen over duurzame inzetbaarheid Inhoudsopgave 1 Wat is duurzame inzetbaarheid?

Brasserie de roskam rosmalen De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten leidt studenten op voor het nationale en internationale werkveld van kunst, cultuur en erfgoed. Ik daag jou en je collega s uit om de lat hoog te leggen en werk te maken van je talent, individueel en als team! Je kiest je eigen weg en je zorgt goed voor jezelf.