Reizen met minderjarig kind naar spanje

Geplaatst op: 17.04.2019

Het gebeurt regelmatig dat ex-partners niet met elkaar door één deur kunnen en als gevolg daarvan geven ex-en niet altijd toestemming om naar het buitenland te gaan. Minderjarigen tot 18 jaar krijgen net als volwassenen een paspoort dat 5 jaar geldig is. Hoe vraagt u een nieuw paspoort aan voor uw kind?

Een reistoelating voor minderjarigen of 'ouderlijke machtiging' is een document waarop u als ouder toelating geeft aan uw minderjarig kind om naar het buitenland te reizen. In dat geval kun je een advocaat inschakelen om via een rechter vervangenden toestemming te vragen op grond van art. Laat het ons weten. Je moet namelijk altijd kunnen aantonen dat je toestemming hebt om met je kind te reizen van de ouder met gezag. Reis je met één ouders naar Zuid-Afrika?

Referenties Reizen met minderjarige kinderen! De gemeente kan steeds vragen dat ook de andere ouder zijn goedkeuring geeft. Hoe lang is het paspoort van uw kind geldig. Ga met uw kind naar de gemeente en neem de volgende documenten mee: Zonder deze handtekening zal er geen gevolg gegeven worden aan uw aanvraag, reizen met minderjarig kind naar spanje.

Vraag en antwoord

De informatie in dit artikel is zorgvuldig samengesteld. Eén van de ouders of voogd kan een reistoelating aanvragen bij de dienst Burgerzaken - Loket Uittreksels of in een dienstencentrum. De gemeente kan steeds vragen dat ook de andere ouder zijn goedkeuring geeft. Welke reisdocumenten kinderen nodig hebben is net als voor volwassenen afhankelijk van de reisbestemming:.

Zorg dan ook voor de juiste papieren.

  • De gemeente kan steeds vragen dat ook de andere ouder zijn goedkeuring geeft. Kunnen we iets verbeteren aan deze pagina?
  • Meer informatie over de kids-ID en de voorlopige identiteitskaart:

Dat gaat dan uiteraard reizen met minderjarig kind naar spanje de ouders die gezamenlijk het gezag hebben. Heb je specifieke vragen over jouw situatie of is er iets niet helemaal duidelijk. Om onaangename verrassingen te voorkomen, dan heb je altijd toestemming van je ex-partner nodig voor het aanvragen van een paspoort of ID-kaart.

Als je gescheiden bent, informeert u zich best bij de luchtvaartmaatschappij en bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming over extra documenten die nodig zijn voor kinderen die alleen of met n ouder reizen. Voorwaarden Een minderjarig kind reist alleen of in het gezelschap van andere personen dan zijn ouder s naar het buitenland? Sommige landen vragen een reistoelating wanneer de minderjarige:.

Inhoudstafel

U kan bij de Dienst Burgerzaken ook op afspraak komen. Een minderjarig kind reist alleen of in het gezelschap van andere personen dan zijn ouder s naar het buitenland. Kinderen zijn sinds een aantal jaren juni verplicht om een eigen reisdocument te hebben en kunnen dus niet meer worden bijgeschreven in één van de paspoorten van de ouders.

De gemeente kan steeds vragen dat ook de andere ouder zijn goedkeuring geeft.

Ik ging naar Spanje en naar Libanon. Indien de aanvraag gedaan wordt door de voogd van de minderjarige, dan brengt deze ook een bewijs van ouderlijke macht mee? Dat voorkomt lang wachten, vluchten missen en lange discussies.

Kunnen we iets verbeteren aan deze pagina! Reis je met n ouders naar Zuid-Afrika.

U bent hier

Minderjarigen tot 18 jaar krijgen net als volwassenen een paspoort dat 5 jaar geldig is. Eén van de ouders of voogd kan een reistoelating aanvragen bij de dienst Burgerzaken - Loket Uittreksels of in een dienstencentrum. Hoe lang is het paspoort van uw kind geldig?

Ja, dus ook als je gewoon getrouwd bent en een weekendje weg gaat met alleen je minderjarige zoon of dochter tot 18 jaar buiten Nederland.

  • In ons geval is het net andersom, omdat onze kleuter mijn achternaam heeft en Gijs ook.
  • Uw kind reist zonder u.
  • Heb je naar aanleiding van dit artikel nog meer vragen?
  • Sommige landen vragen een reistoelating wanneer de minderjarige:

Natuurlijk is er dan ook nog de situatie waarin n ouder is overleden. Ze zijn daardoor n van de landen die een uitzondering zijn op de standaard regels.

Er bestaan geen Belgische of internationale formulieren of procedures die de regels inzake ouderlijke toestemming voor reizen van minderjarigen vastleggen. Zij hebben altijd de actuele informatie over alleen reizen met kinderen en regelen van een toestemmingsverklaring.

Het komt steeds vaker voor:. Handig om te weten, reizen met minderjarig kind naar spanje, want Zuid-Afrika met kinderen is een populaire bestemming. Kunnen we iets verbeteren aan deze pagina.

Situaties alleen reizende ouder

Het moge duidelijk zijn dat je naast een geldig paspoort of ID-kaart in alle gevallen dus te maken hebt met een toestemmingsverklaring voor alleen reizen met een kind als je gezamenlijk gezag hebt.

Sommige landen vragen een reistoelating wanneer de minderjarige:. Geen hele handige zet natuurlijk, omdat mijn kleuter toen nog maar 2 jaar was en dus geen enkele vraag kon beantwoorden. Mijn profiel Nieuwsbrieven Historiek.

Benodigdheden De identiteitskaart van de persoon die de toelating geeft ouder of bevoegde voogd. Afgelopen jaar waren er. Maar dat geldt niet alleen voor gescheiden ouders, kan het voorkomen dat zo'n pup op volwassen leeftijd nog steeds dit inmiddels dwangmatige gedrag vertoont.