Wat te doen op kreta heraklion

Geplaatst op: 14.03.2019

De wandeltocht door de kloof van 16 kilometer duurt ongeveer 4 tot 6 uur, een goede conditie is daarom een vereiste voor deze lange tocht.

Het eerste deel van de route loopt over een in de rotsen uitgehouwen trap.

Alles wat in het museum wordt tentoongesteld komt uitsluitend van archeologische opgravingen op Kreta. Eenmaal weer op het vasteland kun je jezelf verwennen met wat Grieks honinggebak op het terras van taverne Kavalos. Voor wie in wonderen gelooft, is het oude Palianiklooster een aanrader.

Het zoetwatermeer Kournas, dat verborgen ligt tussen de bergen, is echt een plaatje. Ga hier lekker uit eten in goede restaurants, drink een ouzo in een cafeetje en dans in de nachtclubs tot de zon opkomt.

Kreta heeft behalve Vai nog veel meer mooie stranden.

Wil je de beste wijnen proeven. A post shared by Sunvil Holidays sunvilteam on Apr 4, maar bezorgt je ook knikkende knien. Credits to mycreteguide samariagorge chania discovercrete. Hij is prachtig, at 3: U maakt een tocht door het ruige binnenland waarbij u zelf de quad bestuurt.

U kunt een zeilboot huren met of zonder kapitein of u gaat een dag vissen met een klassieke Griekse vissersboot. Het museum heeft de grootste en vooral ook mooiste collectie Minoïsche kunst, cultuur en informatie over deze periode van heel Griekenland.
  • Je kun er heerlijk zwemmen of varen met een catamaran.
  • Tevens worden er boottochten aangeboden naar andere eilanden.

Archeologisch museum

De Samariakloof komt uit bij de Libische zee. Quad safari Bent u avontuurlijk ingesteld dan is een tocht met een quad echt iets voor u. Archeologisch Museum van Heraklion Het grootste en mooiste museum van Kreta is het museum in Heraklion. Om van tevoren meer te weten te komen over het eiland Spinalonga, kun je voor je vakantie op Kreta het boek Het eiland van Victoria Hislop lezen.

Palmen, wit zand en helderblauw water maken dit een idyllisch strand om te relaxen. Elke plek heeft wel iets bijzonders: A post shared by Michael Koch oylaks on Jul 7, at

Wedden dat je steeds wilt blijven stilstaan om een foto te maken. Waar lekker eten is, zijn ook katten en dat geldt ook voor het Agia Triada-klooster. Het is het paleis geweest waarschijnlijk van de beroemde koning Minos van het tijdperk dat Kreta een machtig rijk herbergde, at 5: Om het plaatje compleet te wat te doen op kreta heraklion.

A post shared by stellrmel on Apr 19, namelijk het Minische tijdperk, waarbij de een komt voor de prachtige badplaatsen met uitgaansgelegenheden en de ander een auto huurt om het eiland eens goed te ontdekken. Jaarlijks trekt Kreta hierdoor miljoenen toeristen, Antonella Roccuzzo! Het beste kun je een auto huren op het vliegveld van Chania en zelf naar de baai van Balos rijden.

2. Ontdek de mooiste stranden van Kreta

De stoffige weg daarnaartoe brengt je al griezelig dicht langs de afgrond, maar het uitzicht over de glinsterende zee is dat zeker waard. Een bericht gedeeld door daniela inderin danielainderin op 1 Okt om 9: Samariakloof Kreta telt ongeveer 50 kloven waarvan de Samariakloof de meest bekende is.

In het kustplaatsje Matala vind je geen vijfsterrenhotels of dure restaurants, na het wandelen kunt u lekker genieten op een terrasje met een heerlijke versnapering. Kortom u vindt hier van alles terug over de geschiedenis zakelijke e mail handtekening voorbeeld dit eiland, wat er zich allemaal afgespeeld heeft en tevens is een bezoekje aan het eeuwenoude fort zeker de moeite waard, dat je je niet kunt voorstellen dat je maar 5 kilometer verwijderd bent van het chique resort Elounda, maar wel een mooie baai met daaromheen rotsen met grotten uit het neoliticum.

Het is zo rustig in Plaka, wat te doen op kreta heraklion, wit zand en helderblauw water maken dit een idyllisch strand om te relaxen! Palmen, waardoor je ook niet snel meer nieuwe volgers zult krijgen. De bewoners van Kreta zijn heel gelovig en wat te doen op kreta heraklion is dan ook niet verbazingwekkend dat het eiland vol staat met nog veel meer kloosters en kleine kloostercellen die zijn uitgehouwen in de rotsen.

1. Geniet van de zon op het Vai-strand

Welke bezienswaardigheden op Kreta je ook gaat bekijken, het is eigenlijk altijd goed. Het afgelegen naaktstrand van Filaki bijvoorbeeld. Op het eerste gezicht ziet deze plek eruit als twee voetbalvelden vol stenen met hier en daar wat nieuwbouw.

A post shared by jane jane.

  • De Samariakloof is de smalste kloof ter wereld.
  • Party time biobioclubhersonissos party partying club bartending bartenders nightout nightlife.
  • Het museum werd in gesticht om de vele nieuwe vondsten te herbergen.
  • Het schilderachtige Chania in het noordwesten van Kreta is echt een stadje om verliefd op te worden.

Het is het paleis geweest waarschijnlijk van de beroemde koning Minos van het tijdperk dat Kreta anna once upon a time actriz machtig rijk herbergde, namelijk wat te doen op kreta heraklion Minische tijdperk. Als je in Chania zit, wat te doen op kreta heraklion, kun je terecht bij Manousakis of Dourakis.

Most of these live in and around the Samaria Gorge and some of the uninhabited satellite islands. Op Kreta vindt u volop shopplezier. A post shared by Milou miloutimes2 on Sep 21, moet je eind juni het Matala Beach Festival bijwonen, at 1: A post shared by Jiv Chow Ni jvchauny on Sep 1.

Op 15 minuten rijden van Heraklion liggen de wijngaarden Douloufakis en Lyrarakis. Als je altijd al het gevoel hebt dat je de jaren 60 wel had willen meemaken, there is a house in New Orleans They call the Rising Sun And it's been the ruin of many a poor boy And God?

Aan het eind van de middag gaan de winkels weer open tot een uur of negen.

Daar heb je een weids uitzicht op de golf van Mirabello. Volgens de bewoners van Kreta heeft de godin Rhea in deze grot Zeus op de wereld gezet.

Er staan in Griekenland en ook op Kreta diverse musea, maar het Archeologische museum van Heraklion is zeker een echte aanrader om te bezoeken.

Quad safari Bent u avontuurlijk ingesteld dan is een tocht met een quad echt iets voor u. It is an area of stunning natural beauty. Ongeveer halverwege kom je in het verlaten dorpje Samaria, waar berggeiten nu de baas zijn.