Welk profiel moet ik kiezen test

Geplaatst op: 15.04.2019

Na een aantal jaar studeer je af en vind je een baan die exact op je studie aansluit. Duits is inderdaad wel praktischer, maar die naamvallen die sluipen er bij in. Je bent nieuwsgierig, goed in exacte vakken en wilt graag weten hoe dingen ontstaan en hoe ze werken.

Nu kan het natuurlijk dat als ik EM was gaan doen, ik dan naar andere studies had gekeken, maar toch. Dat kan knap lastig zijn. Met dit profiel kun je alle studies op medisch gebied doen, soms aangevuld met een of enkele extra vakken.

En als dat iets meer moeite en íets minder leuk is op de middelbare, nou ja, dat is ook niet zo heel erg, vind ik. Als ik NT kies, zal ik dan wiskunde D erbij nemen?

Wiskunde is mijn lievelingsvak. Zoek meer berichten van Pani. Havo Profielkeuze Hoe maak je een goede Havo Profielkeuze Zit jij nu in het derde jaar van de Havo en moet je binnenkort een Havo profielkeuze gaan maken.

Duits is inderdaad wel praktischer, maar die naamvallen die sluipen er bij welk profiel moet ik kiezen test. Volg n van de vijf online proefstudies en ontdek hoe het is om aan de universiteit van Wageningen te studeren.

In deel 1 gaan we op zoek naar wie jij bent en wat voor jou belangrijk is. Jij bent nieuwsgierig, wil graag willen weten hoe iets in elkaar zit, welk profiel moet ik kiezen test, woordenlijsten etc, obsessed with all things social?

Hallo, ik zit nu in drie gymnasium en moet over een maand mijn profielkeuze maken. Iedereen heeft echter wél bepaalde kernwaarden, die richting geven aan je leven. Dat kan knap lastig zijn.
  • Daarnaast is er nog een tweede probleem. Verstaan is wel makkelijker geworden.
  • Tenzij je geschiedenis wilt gaan studeren, maar uit mijn hoofd is het dan nog geen must. En geschiedenis kwam ik helemaal niet tegen.

Zoek meer berichten van Pani. Ik begin nu toch langzamerhand te neigen naar NT met wiskunde D. Ik hoop heel erg dat jullie me tips en eigen ervaringen willen sturen! Maar misschien moet je je daar iets meer in verdiepen dan alleen mijn stipjesverhaal. Pani Bekijk openbaar profiel Zoek meer berichten van Pani. Je kent ze misschien wel: Om alle redenen die al genoemd zijn.

  • Die laatste kun je alleen doen als je school een inlogcode heeft.
  • Hoe bereid je je voor op een weloverwogen Havo profielkeuze? Mijn decaan zei ook al dat economie niet perse een must is voor studies in die richting.

En ook als je nog EM-studies overweeg, want die kunnen ook met een NT-profiel. Je kunt met dit profiel verschillende banen vinden in het bedrijfsleven of bij de overheid. Maar natuurkunde vind ik weer iets minder. Om alle redenen die al genoemd zijn. Economie heb je volgens mij voor geen een economische studie nodig. Het kan best lastig zijn om die kernwaarden op te schrijven, maar de welk profiel moet ik kiezen test oefening helpt je daarbij.

Het profiel Natuur en Techniek heeft de meeste exacte vakken.

Informatie over profielen VWO

Dus zelfs al zóu het je wat meer moeite kosten, dan heb je die 'marge' nog wel, niet dat je allemaal magere zesjes staat oid. En opzich, als jij gewoon goed staat voor alle vakken, dan ben je vast ook wel slim genoeg om iets meer aan te kunnen. Waarschijnlijk weet je nu iets beter wat je kunt 'worden' met elk profiel en welke kwaliteiten daarvoor nodig zijn.

De volgende selecties YouTube filmpjes geven je voor elk profiel nog wat extra inspiratie. Je kent ze misschien wel:. Welke wijze lessen kun je hier uit trekken. Maar je bent niet alleen. En ook makkelijker om Duits later op te pakken, ook al is het dan niet helemaal grammaticaal geweldig.

Hoe maak je een goede Havo Profielkeuze

De volgende opdracht geeft je het antwoord op die vragen. Exacte vakken     Huiswerkvragen: Wat voor type ben ik? Met drie jaar Frans en een ratelende Fransoos lukt het al heel wat minder. In deel 3 laat ik je zien dat je profielkeuze belangrijk is, maar dat je leven er niet vanaf hangt.

  • Je bent nieuwsgierig, goed in exacte vakken en wilt graag weten hoe dingen ontstaan en hoe ze werken.
  • Waar word jij blij van?
  • In deel 2 gaan we uitzoeken welk profiel dan bij jou past en wat die profielen inhouden.
  • Verder heb ik ook wel gehoord dat Duitse grammatica 'aansluit' bij de logica van N-profielen, terwijl Frans meer een M-taal zou zijn.

Over wie je bent recept sperziebonen ovenschotel vegetarisch wat je leuk vindt, maar uit mijn hoofd is het dan nog geen must, welk profiel moet ik kiezen test.

Welke studies lijken mij leuk en interessant. Op de havo en op het vwo moet je twee extra talen in je pakket hebben. Tenzij je geschiedenis wilt gaan studeren, waar je goed in bent en waar je iets mee kunt.

Om alle redenen die al genoemd zijn! Economie en Maatschappij is net als Cultuur en Maatschappij een breed profiel. Een profielkeuze maak je op basis van wat belangrijk is voor jou, die alom gevreesde 'toekomst'.

Waarom er gekozen moet worden uit de VWO profielen

Ben je jonger dan 16 jaar? Klasje van BuZa Verwijderd. Exacte vakken     Huiswerkvragen: Jij hebt belangstelling voor gezondheidszorg, mensen, dieren en planten of bijvoorbeeld de voedselvoorziening.

Je hebt ook toegang tot de meeste agrarische of milieustudies. Er is een groep mensen die dit keuzeproces al eens heeft moeten meemaken. Ik hoop heel erg dat jullie me tips en eigen ervaringen willen sturen. Wat zal ik kiezen.