Raggarkulturen

Raggare på gågatan

Man kan nog säga att begreppet "Raggare" uppstod under 1940-talets början. Under början av 50-talet ville de unga rebellerna inte kliva ur sina bilar. Men raggare är ett gammalt ord och står för motorburen ungdom, fylla och bråk.

Raggaren var ursprungligen en manlig medlem i ett raggargäng som åkte runt i sina stora bilar och raggade upp tjejer.

DÅ;

Raggarnas klassiska tid var i slutet av 50-talet och början av 60-talet, man skulle vara klädd i jeans och läder, lyssna på Rock´n Roll och köra den största och kaxigaste bilen i stan. Rävsvansen i antennen, tärningarna och doftgranarna i backspegeln ej att förglömma.

Var kommer tjejerna in i bilden då? Var de också intresserade av att stå under huven, köra runt i bilarna och ragga till sent på natten? De var nog mest ute och drog sig till bilarna för att de ville komma iväg från sina föräldrar och träffa andra ungdomar och killar, givetvis. Bilen förblev ett manligt revir. Killarna hade total kontroll över sina bilar hela tiden. Raggarna älskade att visa upp sig, sina bilar och sina brudar. Då precis som nu!

NU;

Nutidens raggare, som inte behöver vara ungdomar, har framför allt intresset för amerikanska bilar av 50- och 60-talsmodell gemensamt med sina föregångare. Lördagen den 5 juni, klockan 12-17 kommer Storgatan i Nybro att fyllas med både nutida raggare och raggarbilar av olika modeller, allt från välputsade glidare till ruffiga pilsneråk. Passa på att beskåda nutidens snälla raggare och deras ögonstenar. Stilla din nyfikenhet om bilarna, de här personerna svarar gärna på frågor om sina bilar.


edge-tour 2004!

edge-tour 2004!

Möt Elin Sundell känd från TV4:s Gladiatorerna och Freestyleföraren Hampuz Fardby. Elin som är god och snäll har ett hjärta av guld hennes lekfullhet sprider en positiv stämning. Elin backar aldrig på en utmaning hur tuff den än verkar vara och se upp hon ger sig aldrig! Hampuz är en glad och som ni kommer att förstå en lite galen kille. Faran, galenskapen och tuffa utmaningar som får hjärtat att slå dubbelslag är karaktärsdrag som kännetecknar Hampuz. Men - var lugna han har full kontroll.

Elin och Hampuz koncept, bikeshow.se, riktar sig till hela familjen - alla får vara med och delta. Barnen aktiveras och får vara en del av showen. Showen är explosiv där begrepp som tyngdlag och mod sätts på ända. Bli inte överraskad om det dyker upp gästartister i deras föreställning eller om Elin utmanar just dig på en atletisk övning i t.ex. hinderbanan eller dragkamp. Elin kommer också att utföra halsbrytande nummer på motorcykel.
Tillsammans skapar de en helt ny livsstil som utstrålar en positiv attityd tillsammans med styrka, vilja och målsättning att inspirera människor till en sund, frisk och fartfylld livsstil. Hela showen kan sammanfattas med ett ord, POWER!

Under Nybro Brinner kan du medverka och titta på...
- Utmana din gladiator i hinderbanan! Barnen får utmana gladiatorn i hinderbanan och dragkamp.
- Freestyle show med Hampuz Fardby! En explosiv trialshow där tyngdlag och mod sätts på sin spets!

Till sist men inte minst...
- Autograf - och fotostund med Elin "Amber" & Hampuz! Möt Gladiatorn och Freestyleföraren och få din bild signerad.
Hemsida: bikeshow.se