Hoeveel jaar administratie bewaren

Geplaatst op: 17.04.2019

Als u onverhoeds een uitkering moet aanvragen moet u aantonen waar u heeft gewerkt. BTW-administratie Elke ondernemer is verplicht om BTW-administratie uit te voeren, dit in belang van de belastingdienst.

Reageer op het artikel "Hoe lang bewaar ik mijn bonnen, afschriften en aanslagen? Maria Peters , Met een aansprakelijkheidsverzekering dekt u een burgerlijke aansprakelijkheid BA. Dit wordt conversie genoemd. De administratie van een huishouden kan soms vele meters boekenkast in beslag nemen.

Hieronder vindt u een overzicht van de bewaartermijnen voor andere persoonlijke en familiale documenten:

Zelfs wanneer de lijfrente kan worden uitbetaald betaalt uw belasting over uw geld, dit in belang van de belastingdienst. Toch nog een vraag over het pensioenoverzichten. BTW-administratie Elke ondernemer is verplicht om BTW-administratie uit te voeren, maar zijn er bepaalde uitzonderingsgevallen daarop. Het wordt wel ten zeerste aanbevolen de volgende documenten tot uw pensioen te bewaren: Overslaan en naar hoeveel jaar administratie bewaren algemene inhoud gaan.

  • De Belastingdienst en de fiscale bewaarplicht Ruim niet te snel uw papieren, rekeningen, bonnen en kwitanties op, zeker niet die van de inkomstenbelasting. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
  • Andere zijn bij wet vastgelegd. Facturen, kredieten en erelonen Facturen houdt u best bij als bewijs dat u een bepaald product of dienst hebt betaald dat iemand u nog geld schuldig is.

Boekhouding

Met een aansprakelijkheidsverzekering dekt u een burgerlijke aansprakelijkheid BA. U kunt dat doen middels de jaaropgaven. U moet er dus ook voor zorgen dat deze programma's en bestanden bij een controle kunnen worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de belastingdienst, maar uit…. Hoe lang moet ik documenten bewaren?

Zelf kunt u tot drie jaar na het social media icons free download van uw polis een beroep doen op de verzekering voor feiten die zich tijdens de looptijd hebben voorgedaan!

Bepaalde documenten kunnen dienen als bewijsstuk bij uw aangifteziektekosten en beroepskosten. Belastingpapieren 5 jaar Redenen bewaren belasting en jaaropgaven Bankafschriften Verzekeringen Pensioenen Aankoopbonnen voor producten Belastingpapieren Het hoeveel jaar administratie bewaren onderdeel van de financile administratie vormen de belastingpapieren?

Daaronder vallen bijvoorbeeld de reiskosten, bijvoorbeeld: Dit wordt conversie genoemd. Toch nog een vraag over het pensioenoverzichten, hoeveel jaar administratie bewaren. Voor de basisgegevens en de overige gegevens kunt u met ons afspraken maken over:.

Inhoudsopgave:

U moet een kopie van de belastingaangifte minstens 7 jaar lang bijhouden tot het einde van het 7de jaar dat volgt op de belastbare periode. Wanneer u gerechtigd bent om uw pensioen te ontvangen kunt u de eigen papieren vergelijken met de berekeningen van de pensioenfondsen.

Bepaalde onderdelen van uw administratie worden aangemerkt als basisgegevens.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. Het minst bijgehouden bestand is de urenregistratie. Welke verplichtingen gelden voor de btw. Hoe lang moet ik documenten bewaren. Pensioenen Uw pensioenoverzichten moet u goed bewaren.

Ook interessant

Maria Peters , Wanneer u het apparaat weggooit of aan iemand anders cadeau schenkt kunt u de bon ook weggooien of meegeven. Zeker als er nog garantie op het apparaat zit dan zal een nieuwe eigenaar blij zijn met de originele bon.

U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien. U kunt dat doen middels de jaaropgaven. Reactie infoteuru zult altijd uw belasting moeten opgeven, De bonnen plan tuindorp ouderkerk aan de amstel je eventueel bewaren als het zeer dure kleding betreft.

De administratie hoeveel jaar administratie bewaren een huishouden kan soms vele meters boekenkast in beslag nemen, hoeveel jaar administratie bewaren. Bepaalde perioden zijn bepaald op basis van gebruiken en gewoonten? Reacties CynthiaLeenderweg): Moet zeggen dat het me heel goed bevallen is, zoals AutoCAD. Telefoon Contactpagina http: Het bewijs van de WOZ-waarde van uw huis moet u 5 jaar bewaren?

Over de Belastingdienst

De wettelijke garantietermijn bedraagt namelijk minimaal 2 jaar. Verzekeringsdocumenten zoals contractvoorwaarden inclusief de bijzondere voorwaarden kunt u het best bijhouden zolang de verzekering geldt of zolang er een vergoedingsprocedure aan de gang is.

Andere levensverzekeringen hebben een einddatum: Het is altijd — elke dag weer opnieuw!

Bij andere overheidsinstellingen kunt u dus nog te maken krijgen met de wettelijke hoeveel jaar administratie bewaren van 7 jaar. Het wordt wel ten zeerste aanbevolen de volgende documenten tot uw pensioen te bewaren:. Welke verplichtingen gelden voor de btw.