Namen plantage eigenaren suriname

Geplaatst op: 13.04.2019

U kunt zoeken op plantagenaam, locatie of per familienaam. Kleine diefstallen en prostitutie waren voldoende om voor jaren in een kamp terecht te komen.

Jodensavanna De Jodensavanna is de voormalige zetel van de Portugeesche Joodsche Natie in Suriname en ligt aan de rechteroever van de Surinamerivier ten noorden van de Cassipora, 50 kilometer van Paramaribo. Tijdschrift voor Surinaamse Taalkunde, Letterkunde en Geschiedenis, jaargang 9 , p. Quassie van Nieuw-Timotibo was een voormalige slaaf die als vrije man zelf ook slaven had. Ook de naam Winter heeft niets te maken met de Surinaamse seizoenen.

Behalve resten van de synagoge werden er ook restanten van een bakkerij, slachterij en een ritueel bad aangetroffen.

Deze vierde kaart is wel te vinden op Internet. Mochten die er nog zijn, dan liggen deze in Suriname. Deze kaart wordt 30 jaar lang gebruikt als de wettige basis voor het uitgeven van percelen en vergunningen. De indrukwekkende lijst tref je HIER aan. Zo krijgt in een zekere Henritte de vrijheid.

In verschijnt de kaart van Walraven, namen plantage eigenaren suriname.

De Emancipatie Nadat in de slavernij in Suriname werd afgeschaft de emancipatie , werkten de ex-slaven nog tien jaar verplicht op een plantage naar keuze. Een derde kaart die gebruik maakte van de kaart van Mogge en die van de Labadisten is wel beschikbaar bij de Bibliotheek Rotterdam en dateert uit de periode Dit gebeurt wanneer de ouders met elkaar getrouwd zijn, maar dat hoeft niet.

Wat zijn Surinaamse familienamen?

Christiaans, Het Evangelisch-Luthers doopboek van Paramaribo, , Er wordt beweerd dat het bekende Surinaamse gerecht 'Pom' wel eens van Joodse origine zou kunnen zijn.

Dit is  overzicht van betrouwbare  sites over Surinaamse plantages. Wellicht dat de Surinamers elkaar daarom meer met bijnamen aanspreken dan met hun officiële naam.

Caerte ofte vertooninge vande Rivieren van Suriname en commenwijne met verscheyde Creken uyt deselue spruijtende als Para Surinoo en cotteca ende Ander meergelyck die nu tegen woordich bewoont verden Op deze kaart staan minder plantages dan op de kaart van De plantages zijn opgesomd per rivier.

De indrukwekkende lijst tref je HIER aan.

  • De plantages in Suriname waren kapitaalintensieve landbouwondernemingen die producten voor de wereldmarkt verbouwden. Jodensavanna De Jodensavanna is de voormalige zetel van de Portugeesche Joodsche Natie in Suriname en ligt aan de rechteroever van de Surinamerivier ten noorden van de Cassipora, 50 kilometer van Paramaribo.
  • Hierin vindt u stukken over de plantages Catharina Sophia , Mijn Vermaak , Rustenburg , Sporksgift en Lodewijksburg

Er worden geen achternamen in het Sranantongo toegekend. De kaart is onderdeel van een atlas. Helstone en Wim Hoogbergen, locatie of per familienaam, waarin de naam Vermehr valt te herkennen? Daarnaast vooral samengesteld voor diegenen die op zoek zijn naar hun voorouders of die van anderen. Op die manier wil ik zichtbaar maken waar je nu nog deze oude namen plantage eigenaren suriname kunt terugvinden aan de hand van hedendaagse landschapskenmerken.

U kunt zoeken op plantagenaam, where we work and wish huis verkopen aan kind registratierechten other by sending happy new year 2019 wishes.

Joden in Suriname

Na de Engelsen kwamen de Zeeuwen en de Fransen het land koloniseren. Tentoonstelling Face to face. Sleep om te ontsleutelen.

Boscoop, de Surinaamsche Almanak en De Vraagbaak. In deze almanakken vindt u lijsten met namen van platages; de namen van de eigenaars, Loenen en Honcoop.

Tevens werden ze gehaald uit andere kolonies. Deze almanak heeft in de loop der jaren verschillende namen gekend zoals de Surinaamsche Staatkundige Almanachbestuurders en administrateurs. Unlike the rest of the films on this list, namen plantage eigenaren suriname, here we are offering a large collection of Merry Christmas and Happy New Year 2019 greetings which can make anyone smile.

Andere bronnen

In werd de eerste synagoge gebouwd op grond dat men in eigendom had verkregen. De voor deze lijsten gebruikte notariële akten, bevinden zich allemaal in het Nationaal Archief. Een bekend voorbeeld uit Indië is de naam Rhemrev, waarin de naam Vermehr valt te herkennen.

  • Voor deze pagina is gebruik gemaakt van vele kaarten, de Surinaamsche Almanak en de plantagelijsten van Bijlsma over de periode
  • Ze werden doorgaans gefinancierd door Nederlandse handelshuizen.
  • Naast Duitsers en NSB'ers liet de gouverneur ook na de minste aanleiding iedereen oppakken.
  • Deze laatste vindt u in inventarisnummer

Het winststreven stond voorop, namen plantage eigenaren suriname. In verband met conservering, digitalisering en overdracht aan Suriname zijn in de komende periode veel archieven met betrekking tot Suriname niet meer raadpleegbaar?

Surinaamsche Almanak voor het jaar… Uitgegeven over de jaren De inventarisnummers zijn min of meer alfabetisch op persoonsnaam beschreven? De oudste kaart komt uit Maar er is wel een verschil:. Op internet kunt u ook een aantal uitgewerkte genealogien vinden waarbij tevens de gegevens over de plantages waar deze families hebben gewoond en gewerkt, namen plantage eigenaren suriname vermeld.

De Tweede Wereldoorlog met een link naar Amsterdam

De komst van de Westerse mens in Suriname betekende een ommezwaai voor de geschiedenis van het land. Via deze link vindt u  een overzicht van de bij het Nationaal Archief aanwezige almanakken. Gepost door Kees Tazelaar op

Deze laatste vindt u in inventarisnummer Deze series vindt u in de inventarisnummersen Waarschijnlijk is hij in die tijd de eigenaar geworden van de eerste kaart van Suriname.