Det går som en dans - med glatt viftande svans!

Monica Hillman och Golden retrievern Lufsen

Efter succén förra året med uppvisning från Hunden i Varda´n från Emmaboda, så är de nu tillbaka på Nybro brinner med ett nytt hundgäng. Hunden i Varda´n, som drivs av Monica Hillman, visar under torsdagen och lördagen lite av vad man kan lära sin hund. Vill du se glada hundar som spelar golf, hämtar telefonen när det ringer eller andra fantastiska konster så har du chansen under torsdagen och lördagen på Nybro brinner.
Du kan se när finska lapphunden Bayliez hämtar mobilen till matte och snuset till husse, när Golden retrievern Titus spelar piano och när Golden retrievern Lufsen spolar på toaletten och letar upp mattes tappade nycklar, m.m.

Kom och titta, skratta och njut och passa på att ställa frågor till Monica Hillman, som är hundpsykolog och hundinstruktör, om hur du kan träna din egen hund.


Nybro Brukshundsklubb

Nybro Brukshundsklubb

Hunden är människans bästa vän sägs det och på Nybro Brukshundsklubb tränar och tävlar 300 medlemmar och dessa goda vänner tillsammans, hela den snöfria delen av året.
På Verkstadsgatan i Nybro hittar vi klubbens sin fina och välskötta anläggning här hålls bl.a. valp-, grund-, tävlingslydnads- och sökkurser. Under Nybro Brinner kommer flera av medlemmarna att visa vad man sysslar med till vardags. Passa på att tala med Brukshundsklubbens representanter, hälsa på deras kelgrisar och få tips och råd för din egen hundkompis, det är en fröjd med en lydig och följsamhund säger en av hundförarna. Och det är resultatet av att träna och ha roligt tillsammans.