Konst och kultur i natten

Monika Olström, Masker

En helt magisk natt i konstens anda står på schemat när Svartegöls lugna park blir fyllt med sprakande och mer lugna shower.

Det är under premiärkvällen för Nybro Brinner som evenemanget "Kultur och konst i natten" tar fart. Parken lyses upp av marschaller och bloss som leder besökarna runt bland flera konstnärer. Bland annat kan man i mörkret låta sig förtrollas av Pelle Nävers dikter, se när Kjell Arvidsson, även känd som Torsåstuppen, täljer, se på Monika Olströms indiantavlor och vettar, se grafik eller titta på oljemålningar. För den som är lite svårflörtad kanske ett brinnande vikingaskepp i gölen attraherar? Så kom och låt er inbjudas i konstens magiska värld. En upplevelse för alla sinnen.
Monika Olström, Indian, Vättar, Naket


Gör nåt sydländskt - gå på Utomhusbio!

Välkommen på biokväll under stjärnorna.
Flimmers Utomhusbio är störst i Sverige och vi har gjort det sedan 1998. Årligen besöks Utomhusbio av ca 15000 personer för att njuta av filmer i sommarkvällen. Under Nybrobrinner kommer vi att visa kultfilmen "G" (med Magnus Uggla)Svartgöls parkeringen kommer vi att ha drive-in bio på torsdagen kl 23:00. Ta gärna med picknick och nåt varmt att sitta på eftersom det bara finns ett begränsat antal platser för bilar.
Vi kör även vid regn!
Entrén är fri, men lämna gärna frivillig kollekt.
Hemsida: www.flimmer.nu