Världens snabbaste motorsport

Topfuel Dragster

På Nybro Brinner kommer vi att presentera den mest otroliga, häpnadsväckande motorsportshow som kan upplevas på allmän väg proffstemet Team Kågered från Linköping, ett av Europas absolut bästa team! Detta kan vi tacka Nybro Maskinaffär och Bacho för, tack!

Dragracing och i synnerhet kungaklassen Top Fuel sätter betraktarens alla tidigare referensramar ur spel inget kommer att bli som det tidigare varit. Risken för ett livslångt beroende av sporten är överhängande, så tänk dig noga för innan du armbågar dig fram i publikhavet för att slänga ett öga på något trivialt som en "bil" som ska provstarta.

Top Fuel ÄR imponerande! Inget av människan uppfunnet fortskaffningsmedel kan konkurrera med en Top Fuel Dragster i prestanda, inte ens rymdfärjor eller jaktplan!

För den oinvigde kan en liten förklaring vara på sin plats.

Dragracing är en lättbegriplig sport. Det är en accelerationstävling där det i stora drag gäller att komma först i mål efter 402,33 meter (¼ engelsk mil). Varje race består av två bilar. Tävlingen sker enligt utslagsprincipen. En mängd olika klasser existerar från standardbilar och motorcyklar till kungaklassen Top Fuel Dragsters. På Nybro Brinner har du möjlighet att titta närmare på Top Fuel Dragster, Top Metanol Funny Car och Pro Stock ("Vanlig" bil med dörrar och 1200 hästkrafter). Alla dessa är officiella EM klasser.
Om du är en av många som vill se detta spektakulära skådespel på Nybros gator ber vi dig att lämna hundar och små barn hemma eftersom om man inte förstår vad som händer kan detta verka skrämmande. Givetvis kommer inte detta att vara någon fullfartsuppvisning utan här visas bara så kallade Burnouter och provstarter.