800 procent Thåström

Ebba Gold Logo

Det utlovas från dalahåll där medlemmarna i cover- och partybandet Ebba Gold är baserade. På lördag på stora scenen kommer bandet att bjuda på en noggran genomspelning av inte bara Thåströms solorepertoar utan även Imperiet och Ebba Gröns gamla alster.
"Staten och kapitalet", "Alla vill till himlen", "Ung och kåt". Ja det är bara några av titlarna som finns med på spellistan. Ebba Gold är förmodligen Sveriges enda tribute-band av det här slaget. Bandet har enligt säkra källor fått taket på After-skin i Sälen att vibrera och oddsen på att om inte taket så väl marken kommer att skälva under deras uppträde på Nybrobrinner är ganska små. Bandet har en förmåga att var i landet dom än spelar så brukar publiken brista ut i hysterisk allsång. Ebba Gold ser du på stora scenen den 5 juni kl. 23.00
Hemsida: www.ebbagold.com


Glädjepatrullen - gladare än ett barnkalas

Glädjepatrullen Logo

Glädjepatrullen ger fartfylld underhållning för barn i alla åldrar. Under en 30 minuter lång och medryckande show låter vi barnen medverka i sång och dans.
Glädjepatrullen har stor erfarenhet av att arbeta med barn och har utformat en pedagogisk show med sånger och rörelser som barnen känner igen och lätt kan följa med i tillsammans med Glädjepatrullens gitarr och sjung och förinspelad bakgrundsmusik. Den ständiga kontakten med publiken gör det alltid svårt att stå still.
söndagen den 6 juni har alla barn möjlighet att under Barnens dag se detta spektakel både på förmiddagen och eftermiddagen och då på Torgscenen.
Hemsida: www.pimamusik.com


250 kilo kärlek

250 kilo kärlek på scen

"oh, oh vad det är skönt å va' naken" har några år på nacken vid det här laget men fortfarande hörs den lite här och var. Lika känt är inte att det är bandet 250 kilo kärlek som ligger bakom.

Det går bra för 250 kilo kärlek just nu. Med framgångar som tre skivor, singlar och även signaturmelodin för Kanal 5:s stora succé Fråga Olle har de kommit att bli ett av landets största undergroundband. Namnet 250 kilo kärlek är inget traditionellt bandnamn och faktum är att namnet kommer ifrån de tre första bandmedlemmarnas vikt tillsammans. Nu är de aktuella med sitt fjärde album, "Alla vill till stan" och vem vet, kanske finns där ännu en trallvänlig låt som kommer att plåga oss.


Tredrag

Tredrag

Tredrag är ett coverband som består av bröderna Johan "The Shark" och Patrik "Roffe Boston" Hellberg. Gruppen startade som tre (därav namnet) och har i år spelat ihop i 10 år.
Johan är den yngre och spelar gitarr och sjunger. Patrik spelar också gitarr och sjunger. Allt annat ljud som hörs är ljud programmerade av Johan. Tanken är att det skall bli en resa, både framåt och bakåt i tiden då de spelade på pizzerior och pubbar och två akustiska gitarrer var all rekvisita som fanns. Nu åker tredrag med full produktion, ljud, ljus och pyro land och rike runt och gör ungefär 200 spelningar om året på nattklubbar, festivaler och firmafester.
De som tredrag är mest kända för är nog att de var pausunderhållare för Frölunda Indians publik under säsongen 95/96. De spelade nationalsången på el-gitarr och med skridskor och åkte runt på isen och sjöng "Vi e på gång". Tredrag har även haft ett antal gedigna gästartister med sig under åren, Markoolio, Bosson och Lasse Kronér för att nämna några, men den populäraster och oftast förekommande, nämligen alltid, är deras chaufför, gitarrtekniker och far Affe Skywalker, 68 år. Han kommer alltid upp och lyfter showen med att sjunga en låt av Ebba Grön. På vinterhalvåret ligger de flesta spelningarna i fjällen. Sälen, Funäsdalen, Åre och Idre m.fl. är välbesökta orter. På sommaren byter de från skidkläder till shorts och spelar after-beach i stället för after-ski. Borgholm Öland, Tylesand har klassiska after-beachscener. Ta chansen om du får den att se en "after" med tredrag. Du kommer inte att ångra dig...
Under Nybrobrinner kommer tredrag att uppträda på stora scenen lördag kl 21:30

Hemsida: www.tredrag.com


Allsång

"Allsång på Skansen" fast på centrumscenen under Nybro Brinner lördagen den 5 juni kommer succen från förra årets evenemang tillbaka. Denna gång med Patrik från tredrag som allsångsledare. Likt Lasse Berghagen i blå kostym kommer han på bästa Lasse-manér att charma både gammal som ung.


Thunder road

Thunder road

Det finns stunder när rockmusik är större än själva livet, när den betyder mer än något annat. Bruce Springsteens konserter i Göteborg t.ex. när Bossen fick Göteborg att skälva i sina grundvalar och Ullevi att spricka som ett löskokt ägg är en sådan stund. Klassiker som Born to run och Hungry heart är fastetsade efter en sådan kväll.

En fin sommarkväll i Nybro nästan 30 år senare, är en annan. När Thunder road från Göteborg gör sitt bästa för att spräcka Nybros superarena, Stora scenen på Sveaplansvägen, i bitar. Det kommer garanterat att vara knökfullt framför scenen där grabbarna kommer att göra sitt yttersta för att rocka röven av ett par tusen smålänningar.

Att räkna upp alla höjdpunkter under detta timslånga rockparty tar för mycket plats och tid. Men bandpresentationen under 'Mary's place' är fantastisk underhållning. 'Thunder road' är precis lika knäckande som jag förväntat mig, 'Hungry heart' är en enda stor allsångsfest, 'Ramrod' känns just denna kväll som den optimala rocklåten och Detroitmedleyt är så fantastiskt att jag saknar ord.
Den 5 juni smäller det och den här gången i Nybro.


Apelsinsmak!

Apelsinsmak

Bandet har under sista året gått igenom en förändring, nya medlemmar och framför allt bytt namn från G.U.R.U till Apelsinsmak, historian bakom namnet har vi tyvärr inte plats för i denna text.
Bandet har utvecklats till ett betydligt bättre, tajtare och mer live inspererat cover band. Det svänger friskt mellan musikgangerna från en funky bas till tunga gitarr riff.


QUEER

Queer

På fredag kvällen är det dags för "Red Special, Vox, Mustasch, Peruk, Avsågat mikstativ". Det kanske inte säger så mycket för endel men om jag fortsätter med "Freddie, We will rock you, Another one bites the dust" så vet alla att "Queen is back".
Queer är ett stockholms band som tidigare hette Dry fish bone, bandet har under sina år spelat på allt från pubar till Rocknatta i Gävle. Dessa killar gör allt för att bjuda er på en fantastisk kväll med alla Queens gamla hits.
This is a kind of magic!


Wayward Family

Wayward Family

Wayward Family har tillbringat vintern med att få diverse krogar i Kalmar med omnejd att gunga. Bland annat K.M där det svängde så att flaskorna rasade ur baren. Man har även skrivit nytt material som just nu är under inspelning. Dock tittar Kim, Björne, Patrik och Henke ut ur studion EXKLUSIVT för Nybro Brinner och gör sommarens första spelning.
IF IT'S TOO LOUD, YOU'RE TOO OLD!!!
Hemsida: www.waywardfamily.com


The BoogieCats

The BoogieCats

The BoogieCats är en trio som kommer från Sölvesborg, Blekinge och har lirat tillsammans i 5 år.
Musiken vi lirar är en blandning av Rockabilly, Stray Cats, Elvis och våra egna låtar. På Nybro Brinner kan du se och höra oss utmed gatorna då du minst anar det. Ståbas regerar!


Flagstaff

Flagstaff

Flagstaff är ett ungt band bestående av fyra livsnjutande, oallvarsamma killar som spelar en musikstil man har valt att kalla Highschoolrock. Det är en uppfriskande och nyttig musikkombination för de flesta åldrar. Flagstaff bildades under senhösten 2003 och satte med ens igång med låtskrivandet. Just det! Inga covers alltså. Redan cirka fyra månader efter uppkomsten startades ett miniprojekt som resulterade i fem stycken inspelade låtar. Idén med bandet uppkom egentligen av att medlemmarna var så trötta på att den svenska musikmarknaden mest spelar transmusik och alldeles för dyster musik, både musik och textmässigt. Vi vill vara ett alternativ för människor som känner sig tyngda av livet, berättar man. En stunds lyssnande på Flagstaff ger kanske en glimt av hur livet ska levas, inte gråta sig igenom. Men visst märks det att bandet tycker att det absolut bästa och roligaste som finns är att skriva och spela musik.


Ooa hela natten 2004!

Attack

Efter 2003 års turneprogram som tog ATTACK från Umeå i norr till Helsingborg i söder, är det nu dax att se fram mot en riktigt härlig 80-tals pop-sommar 2004.
ATTACK kommer laddade med rock och pop och du kan dansa och sjunga hela kvällen lång till en popshow som klippt och skuren för den obotlige nostalgikern.
Därtill Doktor Åkes Trumshow som slår allt och alla framfört av Åke Eriksson.
Rosa Körberg i flygande fläng över scenen är en fröjd att beskåda. Finns det en mer energisk vokalissa i svedala? Gitarrvirituosen Björn Uhr låter strängarna dallra med svaj och precision.
ATTACK har förgyllt livescenen i 24 år. Bandet startades 1980 och fick snabbt enorma framgångar med framförallt "Ooa hela natten". Sedan dess har ATTACK fortsatt av bara farten, helt enkelt för att man trivs och har kul ihop, något som också syns på scenen i en hejdundrande hitkavalkad ur den svenska popmyllan! Med låtarna du glömt att du minns. Med gruppen som var med när det begav sig!
ATTACK!


LOWE - Sveriges nya synthopp

Lowe

Lowe slog igenom i höstas med krititikerrosade debutsingeln "The Vanishing". Bandet har redan fått stor uppmärksamhet och blev folkets val som "Årets Nykomling" på Scandinavian Alternative Music Awards 2004. Många talar redan om Lowe som Sveriges nya synthopp.

Den 31 mars släpptes den andra singeln, "Ahead of Our Time", från det efterlängtade debutalbumet "Tenant" som släpps under sensommaren. Som första band någonsin fick Lowe tillstånd att spela in videon till låten på Kungliga Operan i Stockholm.

Lowe utgörs till 2/3 av medlemmar från Statemachine, Jörgen "Leo" Josefsson (sång/gitarr) och Rickard Gunnarsson (bas), som tog hem både "Bästa Album" samt "Bästa Artist" på SAMA 2004. Tillsammans med Mehdi Bagherzadeh (keyboards) skapar de elektronisk pop med akustiska inslag som redan jämförts med artister som Depeche Mode, U2, Pet Shop Boys och Kent.
Hemsida: www.lowe.st