Tornerspel med Celeres Nordica

Celeres Nordica

Ett tornerspel med markfolk och gycklare ger publiken närhet och möjlighet att aktivt delta i spelet. Många tokiga upptåg bjuds det på när gycklarna leker med sin vilda improvisations-förmåga till de spex som publiken lockas i på. Att värma upp publiken brukar inte vara några problem för de eldsprutande hejaklacksledarna.
Strider till häst och på marken med olika tillhyggen i tidsenligt utförande är vardagsmat i arrangemangen. Vapen som används är lans, svärd, och spjut. Andra vapen som pilbåge, yxa, stridsgissel, stridsklubbor och käppar kan förekomma.

Ett tornerspel med Celeres Nordica är något som måste upplevas på plats. Välkommen att göra detta under Nybro Brinner 3-5 juni 2004.

Riddarnas program för Nybro.

Riddaruppvisning i 45-60 minuter med inridning i parad. 8 riddare till häst, munk, eldblåsare, speaker och markfolk detta inkluderar cirka 20 personer.

I riddartorneringen avverkas sex grenar:

Utöver detta blir det markslagsmål dvs. svärdfäktning med både svärd och sköld, plus en del galna upptåg och överraskningar. Alla barn ges också möjligheten att provsitta en fullt utrustad riddarhäst.

Välkommen till medeltiden vid Svartgöl.
Hemsida: www.celeresnordica.c.se