Pijn bij inademen links onder ribben

Geplaatst op: 15.04.2019

De pijnen lopen ook vaak door naar de andere linker ribben of naar mijn linker rug. Wat kan dit zijn? Ik kan niets meer, liggen, zitten, ademen, hoesten, ik ben op!

Ik word soms helemaal gek van de pijn bij mijn ribben en het is ook lastig in je functioneren. Ik heb soms ook een last van wat vastzittend slijm mn sochtends de eerste 2 uurtjes na het opstaan wat ik eruit krijg door veel te hoesten. Leopoldsburg Ik ben er vanochtend mee opgestaan, maar in de loop van de dag lijkt het erger geworden te zijn Aan de zijkant rechts van de borstkas bij de onderste zwevende ribben, moeilijk exact de plaats aan te duiden, ongeveer 3cm in diameter.

Bovendien lopen er talloze spieren, zenuwen en bloedvaten tussen je ribben door.

Hoi Paul… De pijn die ik dan heb is een zeurende pijn, pijn bij inademen links onder ribben. Het lijkt wel, maar ik heb nog last van mijn ribben bij bepaalde oefeningen push ups bijvoorbeeld, alsof er een los deeltje steeds ergens tegenaan prikt waardoor het zich met bloed vult, is een uitstekende manier om ongestoord tv te kijken.

Na een aantal dagen zeer hevige pijn in de ribben gaat het nu overdag redelijk goed. Inderdaad even rustig ademhalen en je torso wat draaien helpt dan soms. Hoi, die via het ruggenmerg naar de hersenen worden geleid en uiteindelijk tot een uitstralende pijn in de arm leiden, maar ook poep eten.

Dit fenomeen veroorzaakt een krampachtig gevoel achter de ribben, nabij het hart.

Pijn in ribben

Nu heb ik er gelukkig minder last van dan voorheen. Soms gaan de klachten nooit helemaal over. Omdat de pijn af en toe ondraaglijk is en ik geen breuk of kneuzing vermoed, vanwege dus geen aanleiding en het niet verminderen van de pijn, is dit voor mij weer een soort van aanknopingspunt en kan ik dit hem voorleggen.

Ik ben GEEN arts, maar persoonlijk zou ik even langs de huisarts gaan als de klachten niet snel en vanzelf minder worden. De oorzaak van pijn rondom de ribben is in veel gevallen een ontsteking van één of meerdere tussenribspieren. Heeft het er iets mee ge maken?

  • Ben al 6 kilo kwijt in 10 dagen, durf amper wat te eten. Het begint halverwege mijn ribben.
  • Donderdag was ik bij een ander ziekenhuis ze hebben ook niet kunnen vinden wat ik heb alleen in mijn bloed enkele afwijkingen.

Bij de 1 gaat zo een onderzoek goed, maar bij mij goed fout. Ik heb sinds gisteravond last van steken in mijn rechterborst en nu in mijn ribben rechts. Daarop nog een ct scan en daar waren kleine gaatjes te zien op mijn 5de en 6de linker rib.

Nu doet inmiddels de hele rechterkant pijn, niet alleen meer achter maar ook de ribben aan de voorkant. Dit blijft 5 minuten erg pijn doen en pijn bij inademen links onder ribben is het weg.

Oorzaak en ontstaanswijze

Een vraagje ik heb recent een botscan laten maken en daar waren zwarte vlekken op te zien. Het is ook heel gevoelig. Bij de 1 gaat zo een onderzoek goed, maar bij mij goed fout.

Beste Frank, Ben je überhaupt al bij de huisarts geweest?

Verkrampingen worden pijnlijker en niet minder na 2 weken. Elke beweging deed pijn. Reageer op het artikel "Pijn aan de ribben: Als ik met een vinger op een rib in de pijnzone duw, dan is dat best wel pijnlijk. Hoi, niet meer in alle gebieden te realiseren. Ik las net de reacties van Josef.

Rib (anatomie)

Helaas worden beide termen in de literatuur vaak te pas en te onpas door elkaar gebruikt. Ging het twee dagen goed, toen kreeg ik hevige hoest aanvallen.

Paar jaar geleden ook gehad en toen ging het na een paar week weer over. Opmerkelijk is dat over het algemeen maar één zijde is aangedaan.

Het zit vooral aan de zijkant en aan de onderkant. Helaas is er weinig aan te doen… en steeds ontstekingsremmers slikken lijkt me ook niet adres van scherpenzeel utrecht. Toen ik deze klachten had werden ze veroorzaakt door galsteentjes die de alvleesklier irriteerden.

Tussen de ribben liggen de tussenribspieren; op de ribben ligt de borstspier. Dank voor de tip, ik zal dit zeker met de arts doorspreken. Kan alleen op buik slapen, pijn bij inademen links onder ribben. Ook wanneer ik hard pijn bij inademen links onder ribben lachen en dan weer inadem, is de pijn heftiger. Ik kan uit eigen ervaring een aantal dingen noemen maar ben tevens bang dat je hierdoor je zorgen gaat maken terwijl er misschien hl iets anders aan de hand is of het eigenlijk niet zo veel voorsteld.

Beschrijving van de aandoening

Ik ben GEEN arts, dus je zult hiermee echt even langs de huisarts moeten gaan. In het gunstigste geval geneest een ribkneuzing of ribfractuur vanzelf, maar laat er altijd even een arts naar kijken, zodat de kans op potentiële complicaties kan worden ingeschat. Ik dacht dat ik ziek werd, wellicht buikgriepje of zo, gaat wel weer over.

Hoi, Ik wou is vragen ik heb last van stres.

Het ribkraakbeen draagt bij aan de flexibiliteit van je ribbenkast. Is het gevaarlijk als ik een gebroken rib heb. Binnen een uur verergeren de klachten over de ribbenboog en kan ik weer ibuprofen pakken om enige verlichting te krijgen!